1. U vult het taxatieopdracht-formulier in of neemt telefonisch contact met ons op.
  2. DIRK Taxateurs zal in geval het uw eigen woning of appartement betreft, binnen 2 werkdagen na het verstrekken van de opdracht contact met u opnemen.
  3. Indien u een woning of appartement aankoopt, zal DIRK Taxateurs rechtstreeks contact opnemen met de verkopende partij (makelaar of eigenaar) om een afspraak te maken. 
  4. Over het algemeen is een door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) gevalideerd rapport benodigd voor de geldverstrekker. DIRK Taxateurs verzorgt het aanmelden bij het NWWI. 
  5. U ontvangt van het NWWI de opdrachtvoorwaarden met hierin een opgave van de kosten voor taxatie en de voorwaarden van de opdracht. Hierop is wettelijk gezien een akkoord nodig. Deze kan digitaal worden verstrekt. 
  6. Indien een verbouwing dient te worden opgenomen in het rapport hebben wij van u een ingevulde Uniforme verbouwingsspecificatie nodig. Deze kunt u hier downloaden van onze website. 
  7. DIRK Taxateurs zal op de afgesproken datum en tijd de woning of het appartement voor taxatie opnemen. Deze opname zal zo’n 30 – 45 minuten in beslag nemen.
  8. Binnen vijf tot zeven werkdagen na de taxatie van de woning of het appartement zal DIRK Taxateurs het rapport ter validatie aan het NWWI aanbieden. Nadat het rapport is gevalideerd door het NWWI ontvangt u van hen een mail met hierin een link naar het rapport. 

 

De betaling aan DIRK Taxateurs dient plaats te vinden uiterlijk 14 dagen na factuurdatum.

Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van de NVM (zie www.nvm.nl).